Tips om geld te besparen

De inflatie blijft maar stijgen. Helaas stijgen voor niet iedereen de lonen evenveel als de inflatie. Hierdoor kan het lastig zijn om rond te komen. Heb je hier ook last van? Lees dan snel verder.

Bespaar geld op je verzekeringen

Ga na of je huidige verzekeringen nog de voordeligste keuzes zijn. Elk jaar veranderen de hoogtes van de premies. Daarnaast kan een andere verzekeringen een meer voordelige keuze zijn, omdat je van werkgever bent veranderd. In sommige gevallen kun je namelijk gebruik maken van collectieve kortingen. Ga ook na of je korting kunt krijgen als je meerdere verzekeringen bij dezelfde aanbieder afneemt. Hiermee kun je soms snel flink wat geld besparen. Weet je niet waar je moet beginnen? Begin dan met je zorgverzekering vergelijken. De kosten voor een ziektekostenverzekering afsluiten zijn vaak hoger dan de kosten van het afsluiten van andere verzekeringen. Met het veranderen van je zorgverzekering kun je dus vaak het meeste geld besparen. Maak ook een goede keuze qua voor welke zorg je je verzekerd. Als je bijvoorbeeld zelden tandproblemen hebt kan het soms voordeliger zijn om geen tandartsverzekering af te sluiten. Houd er wel rekening mee dat je dan het risico hebt op hoge kosten als je toch een specialistische behandeling bij de tandarts nodig hebt, zoals een wortelkanaalbehandeling. Je kunt de kosten die je bespaart door het niet afnemen van een tandartsverzekering apart zetten voor dit soort situaties. Als je meer houdt van zekerheid is het beter om je hiervoor wel te verzekeren.

Geld besparen op boodschappen

Een groot deel van onze uitgaven gaat op aan boodschappen. Hierdoor is geld besparen op boodschappen ook een goede manier om meer geld te besparen. Hoe kan je dat dan doen? Bekijk elke week de aanbiedingen en pas hier je maaltijden op aan. Koop ook zoveel mogelijk de juiste hoeveelheden in. Maak ook maaltijden met je restjes. Zo verspil je zo min mogelijk! Dit is niet alleen goed voor je portemonnee, maar ook voor het milieu!

Koop tweedehandse spullen

Het kopen van tweedehandse spullen is niet alleen goedkoper, maar ook duurzaam. Veel tweedehandse spullen zijn bovendien zo goed als nieuw. Tweedehandse spullen vind je onder andere op Marktplaats, op Facebook en in kringloopwinkels. Op Marktplaats en op Facebook vind je ook regelmatig spullen die nooit zijn gebruikt. Mensen verkopen iets bijvoorbeeld doordat ze het cadeau hebben gekregen of gaan samenwonen. Door het kopen van tweedehandse spullen kun je al snel 50% besparen op een aankoop. Dat is dus een goede manier om te besparen! Koop daarnaast vooral spullen die je echt nodig hebt. Koop geen onnodige spullen. 

Naast geld besparen kun je ook meer geld verdienen. Dit kan je doen door meer uren te gaan werken of een extra baan te nemen. Een andere optie is om spullen te verkopen. Zo ruim je ook meteen op!

Geef een reactie