Zo weet je of trailrunning een sport voor jou is

Trailrunning is een variant op hardlopen. Het grootste verschil tussenbeide is, dat het er bij hardlopen vaak om gaat dat een afstand binnen een bepaalde tijd wordt afgelegd. De route is minder belangrijk, als het maar een goed te belopen ondergrond is. Snelheid is bij trailrunning juist minder belangrijk. De route wel, want bij trailrunning loop je het liefst door de natuur. Je laat je verrassen door wat je tegenkomt en het is een bonus als je wild kunt spotten. Je kunt deze sport bijna overal in Europa beoefenen.

Uitrusting

Zoals je al hebt begrepen is trailrunning een sport voor de liefhebbers van verrassingen en ideaal voor degenen die graag op zoek gaan naar het onbekende. Toch moet je je voor trailrunning goed voorbereiden. Het is belangrijk om goede schoenen te hebben voor het terrein waar je loopt. Ook geschikte kleding is essentieel. Voor tochten tot anderhalf uur is het niet nodig om bagage mee te nemen. Maar als je langer onderweg bent is een rugzakje met water, wat eten, regenkleding en een EHBO doosje wel aan te raden. Kijk in de shop van TrailRunStore.com voor al deze artikelen.

Obstakels zijn een uitdaging

Het verschil tussen hardlopers en trailrunners is de wijze waarop ze omgaan met obstakels. Hardlopers zullen routes kiezen zonder hindernissen, en als die er wel zijn zullen ze dat vervelend vinden. Trailrunners kiezen juist routes waar de kans op obstakels aanwezig is. Ze vinden het niet erg als ze een beekje moeten oversteken, over hekken moeten klimmen, of een stukje moeten omlopen omdat er een rotspartij op de route is gevallen.

Voorbereiding is belangrijk

Trailrunnen kun je in onbekende gebieden niet zomaar gaan doen. Er moet een goede inventarisatie worden gemaakt van de route die je wilt lopen, vooral in bergachtig gebied. Neem het liefst een smartphone met GPS systeem mee, zodat je altijd weet waar je bent. In noodgevallen kun je dan hulp zoeken. Als je in een bekende omgeving gaat trailrunnen is het goed om de weersomstandigheden te bestuderen. Sommige trails kunnen door regen ontzettend glad worden en daar moet je echt voorzichtig zijn.

Geef een reactie