Dit zijn de voordelen van de crosstrainer

De crosstrainer is de laatste jaren steeds populairder geworden. Iedereen wilt de beste en meest fitte versie van zichzelf worden. 

Dit apparaat bestaat al enige tijd, maar is eigenlijk altijd hot en happening geweest. Sommige mensen gebruiken de crosstrainer een paar keer per week, maar andere sportfanaten hebben er nog nooit een aangeraakt. Hoe je het ook went of keert: het apparaat blijft alsnog populair. Maar waarom zou je er eigenlijk voor kiezen om een crosstrainer te gebruiken? Er zijn enorm veel voordelen. Benieuwd naar? Lees dan snel verder. 

 

Het biedt effectiviteit

Wat zo fijn is aan de crosstrainer, is dat het biedt programma’s waar je haast alles in je lichaam mee traint. Je zou het dus eigenlijk een full body workout kunnen noemen. Vaak kiezen mensen er daarom voor om dit apparaat voor of na hun training te gebruiken. Het is een enorm effectief apparaat waar je veel kanten mee op kunt. Is je conditie niet goed? En zou je hier graag iets aan willen doen? Dan is het de perfecte oefening om mee te beginnen. Maar hoe effectief is het eigenlijk? De effectiviteit is vooral te meten In het aantal calorieën die je verbrandt tijdens het gebruik. Zo verbrandt je wel 700kcal per uur als je fanatiek bent op de crosstrainer. vergelijking tot fietsen, krachttraining of hardlopen verbruik je op de crosstrainer tot wel 700 kcal per uur.

 

Je kunt veilig sporten

Ook goed om te weten is dat de crosstrainer een enorm veilig apparaat is. Dit is natuurlijk heel belangrijk. Vooral als je nieuw bent in de sportschool kan dit fijn zijn. Je weet in ieder geval zeker dat jou niets zal gebeuren tijdens het trainen. De oefening is laagdrempelig, waardoor het voor iedereen geschikt is. Dus ook als je net 16 bent en voor het eerst de sportschool binnenwandelt, is dit geschikt. Als laatste genoemd, maar misschien wel het meest belangrijk. Blessures zal je er waarschijnlijk niet van krijgen. Ga als beginner vooral voor apparaten zoals de crosstrainer of bijvoorbeeld de hometrainer. Hier zul je zeker baat bij hebben. 

 

Geef een reactie