Tips voor hardlopen in de winter

Houd jij van hardlopen? Dan wil je dit ook vast in de winter blijven doen. Als het buiten koud is kan het echter een uitdaging zijn om daadwerkelijk te gaan hardlopen. Veel mensen lopen dan ook alleen in de lente en zomer hard. Toch hoeft de kou geen probleem te zijn. Hoe zorg je ervoor dat je toch gaat hardlopen, ook als het weer niet erg uitnodigend is? In dit artikel geven we je een aantal tips.

Raak gemotiveerd

Er zijn verschillende manieren waarop je jezelf kunt motiveren om hard te gaan lopen. Motivatie is er immers niet altijd vanzelf. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een vaste looppartner te zoeken. Op die manier heb je een stok achter de deur, zeker als de ander erg gemotiveerd en gedisciplineerd is. Je kunt ook afspreken met jezelf dat als je het echt niet fijn vindt in de kou, je direct weer terug naar huis mag. Op die manier heb je het in ieder geval geprobeerd en ben je even buiten geweest.

Kleed je goed

Ga je in de winter hardlopen, dan is het van belang dat je je hier goed op kleedt. Laagjes zijn hierbij ideal. Ga bijvoorbeeld voor een top, met daarop een sportvest. Wordt het te warm, dan kun je er altijd nog voor kiezen het vest uit te trekken. Ook is het belangrijk dat je goede schoenen hebt. Zorg dat ze waterdicht zijn en dat ze warm genoeg zijn voor je voeten, ook als het vriest. 

En wil je jezelf extra beschermen? Vergeet dan niet een paar compressiekousen te kopen. Deze vind je bijvoorbeeld bij stoxenergy.com. Uiteraard is het alsnog belangrijk dat je voor een goede warming-up zorgt alvorens je gaat hardlopen. Je wilt blessures natuurlijk voorkomen, zorg dus dat je spieren goed warm zijn voor je begint.

Geef een reactie