Wat is urineverlies?

Wat is urineverlies nou precies? Urineverlies wordt soms ook wel incontinentie genoemd. Het is heel simpel. Eigenlijk is het gewoon het ongewenst verliezen van urine. Vaak gebeurt dit met een inspanning zoals hoesten of niezen. Alleen kan dit nog veel meer oorzaken hebben. Als je je nu nog afvraagt: “Wat is urineverlies?” is het nog simpeler uit te leggen. Je hebt last van urineverlies als je een klein beetje plast op momenten dat je het eigenlijk niet wil. Zoals net al gezegd, vaak als je aan het hoesten of niezen bent, maar soms kan het ook gebeuren als je aan het lachen bent. 

Wat is urineverlies schaamte?

Veel mensen schamen zich voor hun urineverlies. Maar wat is urineverlies schaamte nou eigenlijk? Je verliest urine op momenten dat je het eigenlijk niet wilt. Soms als je niest, hoest of soms zelfs als je moet lachen. Dat kan heel oncomfortabel zijn en daar kan je je voor gaan schamen. Dat hoeft echt niet. Het is iets wat best normaal is en iets waar je je echt niet voor hoeft te schamen. Er zijn genoeg dingen aan te doen om het minder erg te maken natuurlijk, maar je ervoor schamen maakt het alleen maar erger. Op die manier praat je er minder over en zo kom je in een spiraal die naar beneden gaat.

Wat is urineverlies oplossing?

Urineverlies is vervelend. Maar zoals alles heeft het zijn eigen oplossingen. Dus: wat is urineverlies oplossing? De oplossing van urineverlies is heel simpel: Vaak heb je al genoeg aan iets van een inlegstrip. Dat is een strip die je in je ondergoed legt en die al het vocht opvangt. Het werkt een beetje als maandverband maar dan voor urine. Als dat niet genoeg opvangt zijn er altijd nog incontinentiebroekjes. Deze broekjes werken meer als ondergoed zelf en kunnen wat meer vocht opvangen. Zo heb je ook geen last van een aparte strip die in je broek ligt. 

Operaties

Er zijn ook operaties die je tegen urineverlies kan doen. Wat is urineverlies operatie? Je hebt verschillende soorten. Sommigen zijn heftiger dan anderen. Als je niet iets kan doen aan incontinentie met iets van medicatie omdat het een specifieke oorzaak heeft dan kan het handig zijn om een operatie te doen als je er veel last van hebt. Een van de operaties zet een midurethrale sling. Dat is een bandje dat onder de plasbuis gelegd wordt bij vrouwen. Dit bandje gaat alleen inspanningsincontinentie tegen. Zodra er druk komt van het lachen, hoesten of niezen, wordt dat bandje tegen de plasbuis aangedrukt waardoor urine er minder makkelijk langs kan.

Geen handicap

Wat is urineverlies nou eigenlijk precies? Het is dus het onvrijwillig verliezen van urine. En het wordt ook wel incontinentie genoemd. Wat is urineverlies oplossing? Je kan hier verschillende dingen tegen doen. Een van de dingen is een inlegstrip in doen of een incontinentiebroekje aandoen. Beiden werken ze hetzelfde. Incontinentiemateriaal vangt het vocht op en absorbeert het. Daarnaast kan je ook verschillende operaties doen om incontinentie tegen te gaan. Urineverlies hoeft geen handicap te zijn.

Geef een reactie