De nodige tips voor als jij een ijsbad in je tuin wilt

IJsbad kopen? Als je een fervent Wim Hof-fan bent, ben je vast bekend met de vele gezondheidsvoordelen van het nemen van een ijsbad. En ook als je dat niet bent, dan heb je hier wellicht wel eens over gelezen in een krant of magazine of op tv hier een item over gezien. Maar wist je dat je geen fancy wellnesscentrum nodig hebt om een ijsbad te nemen? Met een paar eenvoudige stappen kun je zelf een ijsbad creëren in je eigen tuin. In deze blogpost delen we vijf tips om je op weg te helpen.

Kies een goede locatie

Voordat je begint met de bouw van je ijsbad, is het belangrijk om een goede locatie te kiezen. Zoek een plek in je tuin die genoeg zonlicht krijgt, maar ook beschut is tegen de wind. Het is ook belangrijk om rekening te houden met de privacy, want je zult waarschijnlijk niet willen dat de buren je naakt in een ijsbad zien zitten.

Bouw het ijsbad

Er zijn verschillende manieren om een ijsbad te bouwen, maar een van de eenvoudigste manieren is om een grote opbergbox te gebruiken. Zorg ervoor dat de box groot genoeg is, zodat je er comfortabel in kunt zitten. Vul de box met water en plaats het in de zon om het water te laten opwarmen. Zodra het water de gewenste temperatuur heeft bereikt, voeg je ijsblokjes toe om het water af te koelen.

Begin langzaam

Als je nieuw bent met ijsbaden, is het belangrijk om rustig aan te beginnen. Begin met zitten in het water gedurende 30 seconden tot een minuut en voer de tijd langzaam op naarmate je meer ervaring krijgt. Hou altijd rekening met je eigen grenzen en forceer niets.

Voeg ademhalingsoefeningen toe

Naast de thermische stress van het ijsbad, zijn de ademhalingstechnieken van Wim Hof van groot belang. Voeg ademhalingsoefeningen toe aan je routine terwijl je in het ijsbad zit om je lichaam te helpen ontspannen en je focus te versterken.

Bedek jezelf na afloop

Na een ijsbad is je lichaam gevoeliger voor de kou. Zorg ervoor dat je jezelf zo snel mogelijk bedekt met warme kleding om te voorkomen dat je lichaam te snel afkoelt. Drink ook warme thee om je lichaamstemperatuur op peil te houden.

Samenvattend

Een ijsbad nemen in je eigen tuin is niet alleen een leuke activiteit, het heeft ook tal van gezondheidsvoordelen. Volg deze vijf tips en begin met experimenteren. Het kan even wennen zijn, maar als je eenmaal de voordelen ervaart, wil je nooit meer zonder je ijsbad.

 

Bron: tactivrecovery.com/nl/home/

Geef een reactie